Antisemisims

Snorf
raksta
Posts: 135
Joined: 06 Nov 2022, 23:30
Location: Riga
Contact:

Antisemisims

Post by Snorf »

Parīzē notiek liela demonstrācija pret antisemītismu
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/arzemes ... u.a531351/

Tūkstošiem cilvēku svētdien, 12.novembrī, Parīzē piedalījās gājienā pret antisemītismu.
Demonstrāciju organizēja Francijas parlamenta vadība un tajā soļoja gan valdības vadītāja Elizabete Borna, kuras ebreju tēvs izdzīvoja nacistu koncentrācijas nometnē, gan bijušie prezidenti Fransuā Olāns un Nikolā Sarkozī.
Pašreizējais prezidents Emanuels Makrons sacīja, ka domās un sirdī ir ar gājiena dalībniekiem.
Kopš teroristiskais grupējums "Hamās" oktobra sākumā veica uzbrukumu Izraēlai, kas izraisīja atbildes triecienu Gazas joslai, Francijā ir fiksēti gandrīz 1250 antisemītiskie uzbrukumi.
"Francija, kur ebrejiem ir jābaidās, nav Francija," tā pirms antisemītismam veltītā gājiena atklātā vēstulē paziņoja Francijas prezidents Emanuels Makrons.
Tomēr Žana Lika Melanšona vadītie kreisie atteicās piedalīties šajā gājienā, sakot, ka tas esot Gazas civiliedzīvotāju slaktiņa atbalstītāju saiets. Tādēļ Melanšons rīkoja atsevišķu akciju pret antisemītismu. Citi nav mierā ar to, ka gājienā piedalās galēji labējā politiķe Marina Lepēna, kuras partijas rindās ir holokausta noliedzēji. Tādēļ viņi nevēlējās iesaistīties.
Francijas premjerministre Elizabete Borna sacīja, ka šis nav īstais brīdis politiskiem ķīviņiem.
Atbalsts Izraēlai vienmēr ir bijis specifisks ārpolitikas jautājums saistībā ar Palestīnu un antisemītismu - tā sakot, jautājums 20gs sākuma, kas īsti vairs nesaskan ar mūsdienām.
Post Reply