Mja, tā "mazais Šuvajevs", kas pēc skeleta (galvas formas) līdzīgs V.I Uļanovam, ko katrs padomju skolēns redzējis uz pioniera nozīmītes. Kāpēc aktualizējis pēkšņi "vēsturiskās mirāžas" jautājums - diemžēl, atbilde ir skarba: nekas no pseido "zaļās spārna" partijas nav izdarīts, visi trīs uzskaitīti zaļai kustībai ir nebūtiski jautājumi. Tad jau jautājums zāģēšanai par pieļaujamā stumbeņa izmēru bija retais, kas bija nozīmīgs.Labvakar!
Šodien aprit tieši trīs gadi, kopš partijas kongress mani pirmoreiz ievēlēja partijas Progresīvie līdzpriekšsēdētāja amatā.
Tāpēc šovakar aicinu kopīgi ar mani īsi atskatīties uz šo laiku, un TOP3 svarīgākajiem notikumiem, ar kuriem lepojos personiski, un kuri atstājuši uz mani lielāko iespaidu.
Trešajā vietā:
2023. gada 15. septembris. Progresīvie ieiet valdībā.
Šis bija būtisks brīdis ne tikai partijai, bet arī man pašam. Pieprasījumi un padomi bija visdažādākie: “šo ministriju vajag”, “šo ministriju nevajag”. Tad sapratu, ka tieši man ir nepieciešams pieņemt šos lēmumus, fokusēties, taču atcerēties, cik ārkārtīgi svarīgi pārstāvēt partijas dažādību. Mēs neesam viena jautājuma partija, mēs patiesībā nekad neesam tādi bijuši – mums rūp daudz lietas un tēmas.
Otrajā vietā:
Brīdis, kad Progresīvie izcīnīja virspeļņas nodokli bankām, lai mēs varētu finansēt aizsardzību, neceļot nodokļus. Šis nav pašsaprotams jautājums, un tas man apliecināja to, ka – ja ir cīņasspars, ja ir vīzija un politiskā aizmugure, Latvijā ir iespējams pieņemt tādus politiskus lēmumus, kas ir visas sabiedrības interesēs.
Un pirmajā vietā:
2025. gada jūnijs. Brīdis, kad Progresīvie uzvar Rīgas domes vēlēšanās, izveido koalīciju un mums ir Rīgas mērs – Viesturs Kleinbergs.
Tas man personiski apliecināja to, ka Progresīvie nav maza “nišas” vai “margināla” partija. Mēs esam partija, kas var uzvarēt vēlēšanās, var uzvarēt populistus un autokrātus. Mēs esam partija, kas var izveidot koalīcijas un vadīt šīs koalīcijas, lai atnestu tās pārmaiņas, kuras esam solījuši.
Paldies manām partijas līdzvadītājām Justīnei Panteļejevai un Agnesei Lācei!
Paldies visiem par atbalstu, padomiem un kritiku!
Jauku vakaru vēlot,
Andris Šuvajevs
Progresīvie līdzpriekšsēdētājs un premjera amata kandidāts