Džeremijs Bernards Korbins (angļu: Jeremy Bernard Corbyn, dzimis 1949. gada 26. maijā) ir britu politiķis no Leiboristu partijas. No 2015. gada 12. septembra līdz 2020. gada 4. aprīlim Korbins bija Leiboristu partijas vadītājs un oficiālais opozīcijas līderis. Kopš 1983. gada Korbins Apvienotās Karalistes parlamentā pārstāv Lielās Londonas Izlingtonnortas apgabalu.
Būdams parasts deputāts, Korbins izcēlās ar to, ka regulāri balsoja pretēji partijas viedoklim, īpaši, kad partija bija pie varas Tonija Blēra un Gordona Brauna valdību laikā. Būdams leiboristu līderis, Korbins aicina pārtraukt taupības politiku pret sabiedriskajiem pakalpojumiem un labklājību, iesaka renacionalizēt sabiedriskos labumus un dzelzceļu tīklu. Korbins ir ilgstošs pretkara un pretkodolieroču aktīvists un iestājas pret militāru iejaukšanos citās valstīs, kā arī atbalsta vienpusīgu kodolatbruņošanos. Viņš iestājas par Apvienotās Karalistes izstāšanos no NATO. 2014. gada aprīlī apsūdzējis NATO Ukrainas krīzes izprovocēšanā. Korbins ir iesaistījies vairākās "solidaritātes kampaņās", tostarp, atbalstot Palestīnu (Palestine Solidarity Campaign), Venecuēlu (Venezuela Solidarity Campaign) un Kubu (Cuba Solidarity Campaign).
Parlamenta locekle Zāra Sultana paziņo ka pamet Darba partiju un pievienojas Korbina grupai.
Koventrijas dienvidu deputāte, kurš pagājušajā gadā zaudēja cīņu par parlamenta frakcijas vadītājas lomu, pārsteidz dažus Korbina neatkarīgajā aliansē ar ziņām par oficiālajiem plāniem.
https://www.theguardian.com/politics/20 ... -to-labour
Džeremijs Korbins (1949)
Re: Džeremijs Korbins (1949)
102 443 skatījumi 2025. gada 4. sept.
Bijušais leiboristu līderis Džeremijs Korbins kritizējis leiboristu partiju sera Keira Stārmera vadībā, sakot, ka premjerministrs "atvēris durvis Farāžam".
Intervijā ITV News Korbins sacīja, ka "mums ir vajadzīgi cilvēki, kas stātos pret Farāžu".
"[Kīrs Stārmers] faktiski ir atvēris durvis Farāžam... Un viņa nebeidzamie paziņojumi, kas ir ļoti naidīgi pret patvēruma meklētājiem un bēgļiem, patiesībā nonāk Farādža rokās," viņš sacīja ITV ziņu politiskajam korespondentam Šehabam Kānam.
Islington North parlamenta deputāts sacīja, ka Farāžs ir "reālas briesmas" viņa "vienkāršās populistiskās pieejas" dēļ un sacīja, ka nevēlas redzēt ne Stārmeru, ne Farāžu 10. vietā.
Viņš piebilda, ka ar leiboristu deputātiem runā "visu laiku".
"Vēl labāk, ja viņi mani meklē, lai pastāstītu, cik tas ir slikti, cik tas ir šokējoši."
"Un es teicu: labi, ir alternatīva, un mēs esam alternatīva."
Korbins atteicās stāstīt, vai, viņaprāt, Andželai Reinerei būtu jāatkāpjas no amata, jo viņa atzina, ka par savu otro māju ir samaksājusi pārāk zemu zīmognodevu.
Reiners cieši sadarbojās ar Korbinu piecus līdera gadus, ieņēmis vairākas lomas savā ēnu kabinetā.
Runājot par pieaugošo spiedienu, ar ko saskaras Reiners, viņš teica: "Es domāju, ka viņa pieļāva milzīgu kļūdu, un tā ir reāla problēma viņai un Stārmeram."
"Skaidrs, ka kāds viņai ieteica, ka viņai nav jāmaksā, un kāds cits ieteica, ka viņa to darīja.
"Nu, tas man ir mazliet dīvaini. Es domāju, ja jūs pērkat vietu, jums ir jāmaksā zīmognodeva."
Uz jautājumu, vai viņai vajadzētu atkāpties, viņš atbildēja: "Tas ir Keira Stārmera un viņas ziņā, ko darīt.
"Es nezinu, ko viņi darīs. Es neesmu Darba partijā.
"Tomēr es vēlos valdību, kas kaut ko darīs mājokļu politikas jomā šajā valstī, nevis apsēstos ar otrajām mājām."
Korbins, kurš pašlaik ir neatkarīgs deputāts, neizslēdza iespēju kļūt par jaunās partijas līderi, ko viņš izveidoja kopā ar Koventrijas dienvidu parlamenta deputātu Zāru Sultanu.
Par partiju tika paziņots jūlijā, un šobrīd tā saucas Tava partija.
Tas notika pēc tam, kad sers Kīrs Stārmers viņam aizliedza kandidēt par leiboristu kandidātu pēdējās vispārējās vēlēšanās, kas notika pēc tam, kad 2020. gadā tika noņemta pātaga par viņa atbildi uz Vienlīdzības un cilvēktiesību komisijas (EHRC) aso ziņojumu par antisemītismu partijā.
Uz jautājumu, vai vēlas kļūt par Tavas partijas vadītāju, viņš atbildēja: "Ja vēlaties, es ļoti priecājos uzņemties vadību partijas dibināšanā un dibināšanā."
Viņš piebilda: "Es neko neizslēdzu, esmu priecīgs kalpot."
• Abonējiet ITV ziņas vietnē YouTube: http://bit.ly/2lOHmNj
• Saņemiet jaunākās ziņas un citus rakstus vietnē http://www.itv.com/news
Sekojiet ITV ziņām vietnē TikTok https://www.tiktok.com/@itvnews?lang=en
Sekojiet ITV ziņām Instagram: / itvnews
Sekojiet ITV ziņām Facebook: / itvnews
Sekojiet ITV ziņām X: / itvnews