Ilhana Omara (Ilhan Abdullahi Omar): Sociālisma sludināšana, kapitālisma praktizēšana
Kapitālistiskā sistēma, par kuru viņa apgalvo, ka nicina, darbojas tikai lieliski.
2025. gada 2. septembris
Es esmu tik sasodīti slims, vērojot, kā politiķi abās ejas pusēs kļūst bagāti, kamēr viņi ir amatā. Bet, kad politiķi virzās pret miljonāriem un miljardieriem, vienlaikus mierīgi pievienojoties viņu rindām, tas ir vēl sliktāk, jo tā ir liekulība, kas ģērbusies kā tikumība.
Tikai daži piemēri ir tikpat uzkrītoši kā Rep. Ilhana Omara jaunākā finanšu izpaušana.
Tikai pirms mēnešiem Omāra noraidīja baumas par savu personīgo bagātību kā “smieklīgu” un “kategoriski nepatiesu”, uzstājot, ka viņa ir tikai strādājoša mamma ar studentu aizdevuma parādu.
Tagad, saskaņā ar iesniegumiem, kurus ziņojuši New York Post un Washington Free Beacon, Omara un viņas vīrs Tims Mynett sēž uz tīras vērtības līdz USD 30 miljoniem. Tas ir 3500% lēciens vienā gadā.
Vai nu viņas finansiālā situācija mainījās gaismas ātrumā, vai arī viņas iepriekšējie noliegumi nebija daudz vērti. Un liekulība ir vēl dziļāk, kad runa ir par tiem, kas savu karjeru pavada, lai apietu kapitālismu, bagātību un nevienlīdzību. Tas nozīmē, ka nesen par Omāras kritiku par ASV, nesenā intervijā to nosaucot par “vienu no vissliktākajām valstīm”.
Viņas tīrā vērtība nenāca no taupības par kongresa algu. Tas nāca no viņas vīra uzņēmumiem: Kalifornijas vīna darītava un Vašingtona, D.C. bāzēta riska kapitāla firma Rose Lake Capital.
Vīna darītava pagājušajā gadā tika novērtēta ar mērenu USD 15 000 līdz 50 000 USD, bet tagad tā ir līdz 5 miljoniem USD. Normāli.
Rose Lake Capital kļuva no būtībā bezvērtīga uz vērtību no 5 līdz 25 USD miljoniem, savukārt uzņēmums lepojas ar satriecošu 60 miljardu dolāru lielu aktīvu pārvaldību.
Nav slikti ģimenei, kas it kā iemieso ikdienas amerikāņu cīņas.
Un ļaujiet tikai teikt, ka Omaras tīrā vērtība uz priekšu bija likumīga uz brīdi. Viņa apprecējās ar bagātību - vai arī viņas vīrs ir tikai ievērojams panākums - tas nav tas, kas mani traucē.
Mani visvairāk traucē tas, ka Omara ir izveidojis savu karjeru, pērkonējot pret turīgo un pasludinot kapitālismu par sistēmu, kas piesaistīta mazajam puisim. Viņa lekcijas par nevienlīdzību, demonizē cilvēkus, kuri uzkrāj liktenim, un glezno miljonārus kā morāli kompromitētus. Tomēr šeit viņa, domājams, gūst labumu no riska kapitāla un luksusa vīna - divas nozares, kas nav precīzi zināmas par savu nodošanos sociālistiskajiem ideāliem.
Nav tā, ka amerikāņi aizvaino panākumus. Tas ir tas, ka Omāras panākumi liek viņas retorikai izskatīties kā lētam kostīmam. Netaisiet sludināšanu par kapitālisma sistēmas nojaukšanu, malkojot vīnu, ko tā finansēja. Neveiciet sliedi pret miljonāriem, vienlaikus apprecoties ar vienu.
Pretruna ir smieklīga. Nosodīt bagātos runās, pēc tam mierīgi kļūstot par vienu no tām. Zvaniet uz Amerikas ekonomikas sistēmu ekspluatējošu, pēc tam brauciet uz dzīvesveidu, ka vairums jūsu vēlētāju nekad nepiedzīvos.
Kā es šodien ieteicu X, cilvēkiem, kuri gan ienīst mūsu valsti, gan aktīvi sludina sociālismu un komunismu politikā, vajadzētu būt neto vērtībai sasniegt 999 000 USD, lai viņi nekļūtu par “ļaunajiem miljonāriem”, un viņiem jāsamazina IRS vai Valsts kase, lai palīdzētu “atrisināt nevienlīdzību”.
Ja Omārs patiesi uzskata, ka bagātība ir kodīga, ekspluatējoša un amorāla, tad viņai nevajadzētu modelēt dzīvesveidu, kuru viņa izraksta visiem pārējiem? Vismaz viņa ir parādā vēlētājiem paskaidrojumu par to, kā patstāvīga darba mamma ar studentu aizdevuma parādu gandrīz nakti pārvērtās par vienu no bagātākajiem Kongresa locekļiem.
Ja nekas cits, Omāra finansiālā izpaušana ir vienas lietas pierādījums: kapitālisma sistēma, kuru viņa apgalvo, ka nicina, darbojas tikai viņai.